Een geslaagd scholen WK

dinsdag, 2 mei, 2017 - 10:27
Algemeen nieuws

Beste ouders en atleten,
Beste oriëntatievrienden,

Het is voor mij heel fijn om via verschillende wegen lofbetuigingen te krijgen over de ervaring van ons Vlaams team op het scholenwereldkampioenschap oriëntatieloop in Palermo. Dit is enkel niet alleen mijn verdienste, ook onze VVO trainers (Bart en Jean-Marc) en alle schoolbegeleiders (Xenia, Olivier, Clara, Wouter) hebben hun steentje hiervoor bijgedragen. Bijkomend moeten we alle kinderen een dikke pluim geven. Ze waren zonder meer een voorbeeld wat een jeugdgroepsreis moet voorstellen : samenhorigheid, ambiance, beleefd, gehoorzaam maar natuurlijk ook af en toe jeugdig en zot.

Kortom, ik hou er niets dan positieve herinneringen aan over. Niet alleen op sociaal vlak, maar ook sportief hebben we goed gepresteerd. Met 5 top 10 plaatsen (Ems De Smul - 5e LD, Hannah Thiels -  6e LD en 9e MD, Julia Krekels - 7e MD, Liam 10e LD) en nog een 11e plaats voor Lasse Taillieu en Julia Krekels op de LD denk ik dat we in totaliteit de beste sportieve prestatie ooit in dit soort kampioenschap afgeleverd hebben. Neem daarbij ook nog de 2 wereldtitels van onze Waalse concurrente/vriendin Laurence Defraigne (LD en MD) dan mogen we als klein oriëntatieland meer dan fier zijn.

Ik zou daarom iedereen willen bedanken voor deze schitterende ervaring. We zijn nog op zoek naar een geschikte datum voor de "Terugkomdag" maar hiervoor moeten we met de begeleiders eerst onze overvolle agenda's even naast elkaar leggen. We hopen jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. 

Dit kampioenschap is voorbij, maar nu begint ook al de voorbereiding naar Estland 2019. Iedereen die momenteel met een vijfbeurtenkaart van VVO loopt, zou ik aanraden om lid te worden van een Vlaamse oriëntatieclub. Het niveau van onze studenten stijgt elk jaar. Als je dus de volgende editie ook wenst mee te maken, dient iedereen zijn niveau op te krikken en is training en wedstrijden lopen de enige mogelijkheid hiervoor. Voor meer gegevens hierover mag je me steeds contacteren. Iedereen die te oud is om een volgende editie mee te maken, heeft toch kunnen ondervinden dat oriëntatie een fijne sport De federatie zou heel tevreden zijn indien ze nog wat versterking bij de jeugd zou krijgen.
Nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking tussen begeleiders, atleten en ouders. Hopelijk komen we elkaar nog regelmatig tegen op een oriëntatiewedstrijd.

Vriendelijke groeten,
Luc Bouve

 

(Het VVO bedankt Luc om de taak van reisbegeleider op zich te nemen. Zijn toewijding,inzet en enthousiasme hebben blijkbaar afgestraald op de andere begeleiders en deelnemers.)