Oriëntatiekaarten tekenen met LIDAR... een computerspel? Kom naar de bijscholing op 11/11 in Beringen

maandag, 16 oktober, 2017 - 16:00
Algemeen nieuws

Verschillende jaren na elkaar maakte Jos Bylemans van KOL jullie tijdens enkele VVO-bijscholingen wegwijs in het oriëntatiekaart-tekenen.

Ondertussen verfijnde OCAD met OCAD12 zijn importmogelijkheden en kunnen we handig gebruik maken van de gratis LIDAR-data van Informatie Vlaanderen. Met een aantal downloadtips en omzettingsingrepen is Jos Bylemans er in geslaagd om de beschikbare data van uiterst moeilijke terreinen te gebruiken om oriëntatiekaarten te genereren. 

Jos bundelde zijn tips en maandenlange ervaring in een extra bijvoegsel aan zijn reeds beschikbare manama.

Hij gaat hier dieper op in op zaterdag 11 november 2017 van 9-12u en van 13-16u vanuit het VVO-secretariaat te Beringen. In de voormiddag zal hij de verschillende stappen in theorie toelichten en tonen, terwijl de namiddag zich zal toespitsen op praktijkvoorbeelden en oefeningen in en rond het VVO-secretariaat.

De opleiding/bijscholing richt zich tot iedereen die zich wil (verder) bekwamen in het digitaal in kaart brengen van interessante oriëntatiegebieden, dorpen, steden of die bestaande, oudere (analoge) kaarten wil updaten aan de hand van gratis LIDAR-data.

Om optimaal te kunnen volgen is een laptop met een OCAD12-versie ideaal. Deze versie kan je tijdelijk gratis downloaden via ocad.com

Deelnemen aan de bijscholing is gratis, vooraf inschrijven is wel noodzakelijk via dit formulier of 011 969 139 en dit uiterlijk 31/10

Praat er over in je club en zorg dat je mee bent met het innovatieve en moderne oriëntatiekaarttekenen!