Een 'mooie' dag voor de O-sport...

woensdag, 28 maart, 2018 - 23:01
Algemeen nieuws

Maandag 26 maart 2018 gaat de geschiedenis in als een historische dag voor VVO. Een aantal jongere oriëntatiefanaten zien de noodzaak in van een drastische ommezwaai inzake structuur en beleid van de Vlaamse oriëntatiefederatie en wringen zich langzaam maar zeker en met zachte dwang op het voorplan. Een aantal gevestigde oriëntatiebonzen worden, na een aantal maanden van willen, proberen, maar soms niet kunnen, vriendelijk verzocht plaats te maken voor enkele ambitieuze en doortastende oriëntatiefanatici. Ze houden de eer aan zichzelf, zetten een stap terug en maken de weg vrij voor het jonge bloed. De integrale Raad van Bestuur van VVO, aangevoerd door ondervoorzitter Simonne Silvi, stelt alle mandaten ter beschikking. Unaniem heeft de hiervoor speciaal samen geroepen Bijzondere Algemene Vergadering de drastische wending naar een jonge ploeg maandag ll. goedgekeurd. Wat een wending!

Een bijzonder woord van dank aan de ontslagnemende VVO-bestuurders die jarenlang het beste van zichzelf gaven om het VVO-schip op koers te houden, langs de BLOSO- en Sport Vlaanderen klippen wisten te loodsen, beleidsplannen hielpen ontwikkelen en uitvoeren, alsook een financieel gezond VVO achter lieten. Bedankt Simonne, Jacques, Jos, Bart, Toon, Yves, Bert, André, Noël, Marco, Walter, Mark, ... en iedereen die VVO hielp maken tot wat het nu is.

Joost Talloen van Omega neemt als nieuwe voorzitter van VVO het voortouw. Omegask Steven Tiesters neemt de job van Jacques Grauls, net 80 jaar geworden en een bijzondere pluim waard, als penningmeester over. Ondervoorzitter is Koen Wilssens van Trol, de nieuwe VVO-secretaris is Bert Mariën van KOL, tevens de drijfveer achter en mede-ontwerper van het nieuwe VVO-plan. In afwachting van een definitieve "gedelegeerd bestuurder" zal Jeremy Genar van Trol het dagelijks bestuur voor zijn rekening nemen, als verbindingsman tussen de Raad van Bestuur, het VVO-secretariaat en de clubs. Pascal Mylle van Hamok, Sam Deferm van Borasca en Dries Heuninckx van KOL vervolledigen de achtkoppige nieuwe Raad van Bestuur. Het team kreeg van alle clubvoorzitters, Yves, Luc, Marco, André en Rudi een onvoorwaardelijke "go for it".

We wensen de ambitieuze nieuwe ploeg proficiat met hun aanstelling en uiteraard veel succes bij de uitwerking van de nieuwe plannen.