Veilig en gezond (oriëntatie-)lopen in de bossen...

woensdag, 21 maart, 2018 - 09:40
Algemeen nieuws

Veilig en gezond (oriëntatie-)lopen in de bossen…

Met de zomer en de vakantie voor de deur lopen we graag ook eens op een andere kaart dan op die van onze vertrouwde bossen (of wat ervan overblijft). Maar we komen ook graag gezond terug. Vandaar even uw aandacht voor mogelijke belagers.

Als we richting centraal Europa trekken (Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Polen, ex-Joegoslavië, ex-USSR, Bulgarije, Roemenië, enz.), “lopen” wij, oriëntatielopers, het risico om met één of meerdere teken de eindstreep te bereiken. Deze kunnen besmet zijn met kiemen die hier nog niet zo bekend zijn (allicht wel aanwezig, zij het in beperkte mate), maar ernstige gevolgen kunnen hebben.

Lees verder