Op naar de 300.000...

woensdag, 9 mei, 2018 - 10:51
Algemeen nieuws

Het zijn drukke OL-tijden... vandaag de city-O in Genk, van morgen tot zondag de 4-daagse Holland-OL net over de Nederlandse grens, volgende woensdag 16/5 een lenteloop in Campus Vesta te Emblem, het pinksterweekend daarop is het verzamelen geblazen in en rond Bouillon voor de Driedaagse van België 2018 met een flinke VVO- en buitenlandse bezetting, om voorlopig te stoppen bij het grootste Internationaal oriëntatie-evenement ter wereld, de World Orienteering Day 2018. Verder hierover meer. Op 27 mei is er vervolgens het Vlaams Kamioenschap aflossing in Gent, op 3, 6 en 7 juni kan je meedoen aan een regionale te Diest, een lenteloop op De Kluis en de volgende sessie van de AOS-serie in het Boelaerpark in Antwerpen. Ook de rest van de maand juni is goed gevuld met als apotheose van het voorjaar natuurlijk de ASOM, dit jaar niet in Antwerpen, maar voor de gekende gelegenheid in het Ieperse. 

Maar nu even terug naar de World Orienteering Day op woensdag 23 mei 2018. Vorig jaar 288.000 deelnemers wereldwijd. Dit jaar wordt de WOD gespreidt over meerdere dagen en is er de intentie om meer dan 300.000 oriëntatie-lopers en geïnteresseerden te bereiken. Hamok pakt deze gelegenheid met twee handen vast om op de kersverse oriëntatiekaart "Tessenderlo" een leuke stadsoriëntatie aan te bieden. Baanlegger van dienst Luc Bouve legde 5 omlopen, dus voor elk wat wils. Ook de eSyGo kan je gratis uitproberen. Breng dus gerust wat vrienden en familie mee. Geef Luc via lucbouve56@gmail.com liefst een seintje als je niet-oriënteurs zou meebrengen, dan wordt voorzien in gepaste opvang en begeleiding. 

Duid 23 mei alvast met stip aan in je agenda! Plaats van afspraak Campus Russelberg, Tessenderlo! Van harte welkom