Succesvolle ASOM luidt hete zomer in!

maandag, 2 juli, 2018 - 15:01
Algemeen nieuws

't was weer een top-oriëntatieweekend! Terwijl onze jeugdtoppers op de EYOC in Bulgarije het beste van zichzelf gaven, maakte TROL het mooie weer in Kortrijk en Ieper ter gelegenheid van de herinnering aan het einde van de eerste wereldoorlog. Antwerpen was dus niet het strijdtoneel, wel de prachtige steden Kortrijk en Ieper. Sponsor Runners'lab en het ASOM-team hadden kosten nog moeite gespaard om van deze editie met meer dan 500 deelnemers een topper te maken. En ze kregen het weer dat ze verdienden. Voor sommigen was het gewoon te heet. In Kortrijk werd zaterdagmiddag een heuse WRE-sprint georganiseerd. Vele internationale toppers werden hierdoor naar de ASOM gelokt. Yannick Michiels behaalde hier brons. s' Namiddags werd in Kortrijk een tweede sprint gelopen, waar de elitereeksen met een spectaculaire jachtstart werden losgelaten op de nieuwe kaart. Het oriëntatiecircus verhuisde na de pastaparty enkele kms verderop naar Ieper, waar de apotheose werd gelopen. Het was reeds vanaf zondagmorgen opnieuw bijzonder heet in de straten van het mooie Ieper. De meeste atleten probeerden zich daar boven te stellen en trachten hun plaatsje in het algemeen klassement veilig te stellen of te verbeteren. Yannick Michiels wist uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen in het algemeen klassement. Bij de jeugd vielen vele Omega-jongeren en enkele jeugd-Trollen en Kollers in de prijzen. Proficiat aan iedereen! Eindresultaat

In de marge van de ASOM schreven zich meer dan 100 deelnemers in voor de Ieper City Run, een 8 km lange run doorheen Ieper. Een meer dan geslaagd experiment voor lopers en/of beginnende oriënteurs, die wel eens wat anders willen dan een afgebakende en bepijlde omloop. Zij zochten zich al lopend of wandelend een weg langs Iepers' mooiste plekjes via 25 controlepunten. Uitslag Ieper City Run

Website ASOM