Orienteering Vlaanderen met WOC 2026 als ambitie uit de startblokken!

zondag, 9 december, 2018 - 10:25
Algemeen nieuws

Na de officiële naamswijziging op de BAV van 29 november schoot gisteren, zaterdag 9 december 2018, ORIENTEERING VLAANDEREN,  uit de startblokken.

Doel? 

Met meerdere Vlaamse atleten deelnemen aan de WOC 2026. Meer nog, waarom de WOC 2026 niet organiseren in België?

De architecten van de nieuwe ambitieuze unisportfederatie gaven gisteren toelichting bij hun plannen. Een dertigtal clubvertegenwoordigers kwam in het Pachthof te Tervuren luisteren naar hun nieuwe onderliggende doelen: 2000 leden, 10 orienteering-clubs, 1000 deelnemers aan urban/forest runs en meerdere (5-tal) laagdrempelige O-series verspreid over Vlaanderen. Als het van Joost, Koen, Bert, Steven, Pascal, Dries, Thomas en Sandro afhangt, een haalbare kaart. 

's Namiddags werd in negen brainstormsessies nagedacht en gediscussieerd op welke wijze we via een breed en laagdrempelig recreatief orienteering-aanbod, kwalitatieve wedstrijden, een gestructureerd vrijwilligersbeleid, gepaste vorming en goede marketing de jeugd- en topsport van Orienteering Vlaanderen kunnen uitbouwen. Want er liggen nog wel wat hindernissen op het pad. 

De sfeer was goed en jong en oud ging met elkaar in discussie over knelpunten en mogelijke oplossingen. Ook de informele momenten, met een lekkere pasta en broodje, leidden tot constructieve babbels en concrete acties.

Volg je graag dit verhaal, of nog beter, wil je graag meedoen, meewerken, spreek dan één van de architecten of iemand van het secretariaat aan of laat een berichtje achter op info@orientatie.org