WOC-nieuws vanuit Estland

vrijdag, 30 juni, 2017 - 08:54

Na een wekenlange voorbereiding was het tijd om het vliegtuig te nemen naar Estland voor het Wereldkampioenschap Oriëntatie. Na een probleemloze vlucht volgde een rit naar Tartu, "The place to be"!

Het Dorpat hotel en Event Center voldoen zeker aan de verwachtingen.

Donderdagmorgen, 29 juni 2017. In de late voormiddag was het tijd om de loopschoenen aan te trekken en de benen wat los te werken op het traditionele Model Event. Kaarten werden bovengehaald en bestudeerd. Na het middagmaal kozen de atleten er voor om even "platte rust" te nemen terwijl de coach naar de Team Officials Meeting trok. Bij het avondmaal werden dan de laatste details met de atleten besproken en de ondertussen verschenen startlijsten van de kwalificaties bekeken. Yannick Michiels zal om 14:53:30 starten in de A reeks, Pieter Hendrickx in de B reeks om 14:18:00 en Tomas Hendrickx start in de C reeks om 14:32:00. Voor de supporters, dit is natuurlijk allemaal plaatselijke tijd, het is hier namelijk een uurtje later dan in België.

Tijdens de kwalificaties zullen de atleten een parcours voorgeschoteld krijgen bestaande uit een mix van het oude stadsgedeelte afgewisseld met moderne stukken in combinatie met een heuvelachtig park en ontelbare wegkeuzes. Na 18 of 19 controleposten en een winnaarstijd van ongeveer 12 minuten zullen we weten wie zal doorstoten naar de finale. 

" Start where you are. Use what you have. Do what you can." 

WOC-coach Peter Kelchtermans